Kotisivujen ylläpito ja tietoturva

Huolehtimalla tietoturvasta vältät harmit ennakoivasti

Tylsää, mutta tärkeää

Tiesitkö, että kotisivujärjestelmät ovat alttiita toimintahäiriöille ja hakkeroinneille? Ja alleviivattakoon, että mekin inhoamme tällaisia yhtä paljon kuin sinäkin, sillä tämä vie kaikkien aikaa ja hermoja ihan turhaan. Siksi jatkathan lukemista.

Olemme toki pyrkineet kotisivujenne rakennusvaiheessa tekemään kaiken voitavan. Olemme esimerkiksi asentaneet sivuille tehokkaan tietoturvalisäosan, mikä blokkaa valtaosan hakkerointiyrityksistä.

Mikäli et itse päivitä aktiivisesti kotisivuja, ilmoita siitä meille. Näin ollen voimme asettaa sivunne siihen tilaan, ettei sivuston hallintaan päästä kirjautumaan.

Kotisivujen ylläpidon vaihtoehdot

Mikäli kotisivujesi ylläpidosta (lisäosat, teema ja wordpress pidetään ajantasalla) huolehditaan, tietoturvaongelmat vähenevät merkittävästi. Tähän meillä on tarjota kaksi vaihtoehtoa:

1) Siirretään sivusi Seravon kotisivutilaan

Seravon tarjoama WP-Palvelu on tietojemme mukaan Suomen ainoa webhotelli, mikä tarjoaa aidosti ylläpidettyä kotisivutilaa:
Se sisältää säännölliset päivitykset WordPressin ytimeen, teemaan ja lisäosiin. Osana päivitysprosessiamme kaikki päivitykset myös testataan erillisessä ympäristössä, varmistaaksemme ettei mikään rikkoudu sivustollasi.

WP-Palvelu maksaa
Alk. 40 eur + alv. 24 % / kk

Saat kaupan päälle bonuksena sivuihisi lisää nopeutta. Koska arvostamme meidän molempien mielenrauhaa, teemme kotisivujen siirtotyötä Seravoon veloituksetta.

2) Ulkoista ylläpito meille

Voit ihan hyvin myös pysyä nykyisessä webhotellissasi ja ulkoistaa meille tietoturvaan liittyvien päivitysten hoidon sekä kotisivujesi varmuuskopioinnin.

Palvelun hinta on noin 20 euroa kuussa eli
250 eur + alv. 24 % / vuosi.

Mistä kyse?

Yleensä toimintahäiriöt johtuvat jostain seuraavasta:

Webhotellisi toiminnassa voi olla häiriöitä

Häiriötilanteissa ole yhteydessä aina myös webhotelliin – se on usein nopein tapa aloittaa asioiden selvittely.

Netti tai kotisivut muuttuu

Kun kotisivut on kerran rakennettu, sitä ympäröivä netti ei jämähdä paikalleen, vaan se kehittyy jatkuvasti. Voi olla, että kerran asennettu toiminnallisuus lakkaa toimimasta jonkun ulkoisen uudistuksen takia tai kotisivusi rakennuksessa käytetty lisäosa tms. päivittyy.

Sivusi on hakkeroitu

Netissä valitettavasti liikkuu viruksia ja haittaohjelmia, joiden tarkoitus on päästä sisään sivuillesi. Meille tulee vuosittain muutamia hakkeroituja sivustoja korjaukseen (ja meillä on tehty jo satoja kotisivuprojekteja), eli suuresta riskistä onneksi ei ole kyse.

Korjaushinnastomme

Mitä kotisivujen korjaus ja selvittely kauttamme maksaa?

Kotisivujen ongelmatilanteiden selvittelyä ja korjausta teemme tuntityönä 75 eur + alv. 24 % (minimiveloitus 1 h).

Tyypillisesti 1 – 3 tuntia riittää. Tätä suuremmista töistä (esimerkiksi hakkeroinnin jälkien siivoaminen) voimme antaa suuntaa-antavan arvion. Mikäli emme pysty korjaamaan vikaa, laskutamme 50 % selvittelyajasta.

Korjaukset hoidetaan joidenkin arkipäivien sisällä riippuen omasta kiiretilanteestamme.

Kysyttävää? Lisätietoja mielellään antaa:

Juha Borg