WordPressin vahvuudet

WordPress on ollut jo vuosia suosituin ja hyvin tuettu julkaisujärjestelmä. Suosioon vaikuttavat ainakin seuraavat:

Avoin lähdekoodi

Varo, jos mainostoimistosi tarjoaa suljettua, itse kehittämäänsä kotisivujärjestelmää. WordPressin lähdekoodi on avoin, mikä tarkoittaa, että et ole toimittajariippuvainen kotisivujen tekijästä ja ylläpipitäjästä ja omistat itse sivusi.

Hakukoneystävällisyys

WordPress-järjestelmä jo itsessään on hakukoneystävällinen. Näppärällä Yoast SEO -lisäosalla sekä hakukoneet huomioivalla sivujen rakennustavalla mahdollistuu sivujen googlaantuminen.

Monipuolinen sisällöntuotantomahdollisuus

WordPressin herkkuihin lukeutuu ehdottomasti blogitekniikka. Blogia ei kannata mieltää vain juttuarkistoksi vaan blogimaista tekniikkaa voi hyödyntää hyvin monen muunkin tyyppisen sisällön tuottamiseen. Haluaisitko esitellä sujuvasti asiakashaastatteluja, paketoida tarjouksia ja esitellä uusia työnäytteitä? Kaikki tämänkin tyyppinen sisällöntuotanto sujuu kätevästi WordPressillä.

Sivustosi taipuu tulevaisuudenkin tarpeisiisi

Koska maailmalla toimii aktiivinen kehittäjäyhteisö, WordPress-järjestelmä seuraa aikaansa ja sille kehitettävien lisäosien määrä on loputon. Kotisivuille voidaan näin ollen integroida esimerkiksi verkkokauppa tai kieliversioita.

WordPressin heikkoudet

Täydellinen julkaisujärjestelmä WordPress ei valitettavasti ole, mutta vahvuudet voittavat heikkoudet selvästi. Kun valitset WordPress-kotisivut, seuraavat asiat kannattaa tiedostaa:

Kaikkeen pääsee käsiksi

Kun suunnittelemme kotisivuja, pyrimme suunnittelemaan asiakkaan kotisivujen ulkoasun yksilölliseksi ja kilpailijoista erottuvaksi. Tästä syystä joudumme tekemään välillä vaikeampiakin rakenteitakin, jotta ulkoasun voi suunnitella juuri niin näyttäväksi, kuin graafinen suunnittelija ja asiakas haluaa. Koska asiakas pääsee kaikkeen käsiksi, saa hyvin innokas päivittäjä sivut helposti myös itse rikottua.

Mutta ei hätää – neuvomme kyllä, mitä kohtia voit huoletta itse päivittää ja mitkä osiot ehkä kannattaa muokata kauttamme, jos tarvetta.

Haavoittuvuus

Kuten kaikki yleiset julkaisujärjestelmät, helppo päivitettävyys luo tietoturvariskin. WordPress-verkkosivuston tietoturva pidetään kunnossa tekemällä säännöllisiä järjestelmää, teemaa tai lisäosia koskevia päivityksiä. Tietoturvan varmistamiseen kuuluu myös säännöllinen varmuuskopiointi tietokannasta ja palvelimen sisällöstä. Tietoturvan voi atk-taidoista riippuen hoitaa itse, ulkoistaa webhotellille tai jos toivot myös yleiseen päivitykseen apua, mekin voimme hoitaa asian.

Lue lisää kotisivujen päivityksestä ja tietoturvasta!