Mietityttääkö kotisivujen hinta?

Ei mikään ihme!

Kotisivujen hintaviidakko alalla on hyvin laaja

Monesti alan toimijat hinnoittelevat kotisivut niin, että kotisivujen hinta muodostuu monesta optiosta. Tällöin voi olla vaikea hahmottaa paljonko kotisivut lopulta tulevat maksamaan.

Kun sujahdetaan asiakkaan saappaisiin, on oikeasti vaikea määrittää kotisivuprojektin harkintavaiheessa, että mitä oikeasti tarvitsee. Monta sivua, monta lomaketta, tarvitseeko blogia jne.

Olemme sitä mieltä, että asiakkaan ei tarvitse itse tietää mitä tarvitsee, vaan nämä asiat selkeytyvät kyllä aina työnkulun aikana. Esimerkiksi monella voi olla aluksi ajatus, että ”en minä ainakaan mitään blogia ala kirjoittamaan”. Mutta sitten palavereissa todetaan, että sisällöntuotanto on tärkeää hakukoneoptimoinnin kannalta, ja asiakas innostuukin blogin perustamisesta.

Jutun on kirjoittanut Velhovision intohimoinen kotisivujen suunnittelija Maaret, joka on luonut itselleen Velho-avattaren on tekoälytyökaluilla – voit tutustua Velho-Maarettiin lisää Instagramissamme.

Miksi meillä on ennakkoon sovittu, pitävä kotisivujen hinta?

Mikään ei ole kurjempaa kuin lähteä säätämään sovittua kotisivuprojektin urakkahintaa. Siihen menee aikaa ja energiaa. Siksi me Velhovisiossa tarjoamme aina kiinteän urakkahinnan, joka kestää myös matkan aikana tulleita muutoksia työnkulussa.

Voit tutustua Velhovision kotisivujen hintapaketteihin täältä.

Haluamme, että meiltä on helppo tilata kotisivut. Näet tarjouksesta selkeästi kokonaishinnan, ja tämä auttaa sinua investoinnin budjetoinnissa. Meitä on usein kiiteltykin siitä, että Velhovisiolta sai selkeimmän kotisivutarjouksen. Ja olemme myös voittaneet tarjouskilpailuita nimenomaan sen takia, että kanssamme kokonaishinnan hahmottaminen on yksiselitteistä.

Lähtökohta meillä on se, että sovitulla hinnalla teemme sellaisen kotisivuston, mikä vastaa asiakkaan liiketoiminnan tavoitteisiin. Jos huomaamme, että asiakkaalle olisi tietty juttu hyvä, mitä ei olla alkuperäiseen tarjoukseen laskettu, toteutamme sen, mikäli se vie vain kohtuullisen määrän ylimääräistä työaikaa. Kun tilaat kotisivuston isomman mainostoimiston sijaan pienemmältä perheyritykseltä, ei jokainen tehty napin painallus ole sellaista, mitä tarkasti mitattaisiin.

Työajan valvonnan sijaan meillä keskitytään optimoimaan työmme niin, että tuotamme mahdollisimman hyvän asiakaskokemuksen, koska se on edellytys toimintamme jatkumiseen (nyt siis käynnissä 17. vuosi kotisivujen toteuttamisen parissa, eli teemme tällä hyvinkin kilpaillulla alalla aika paljon asioita oikein).

Mitä asiat vaikuttavat meillä kotisivujen hintaan?

Yleensä alalla kotisivujen hintaan vaikuttaa sivuston laajuus, tuleeko lomakkeita, kuvakaruselleja tai muita ominaisuuksia. Onko yrityksellä visuaalinen ilme vai luodaanko uusi? Tuleeko tekstit asiakkaalta vai luoko kotisivujen tekijä ne?

Olemme tässä hieman erilaisia. Meille ei ole väliä, laitetaanko sivuille vaan yksi lomake vai useampia, luodaanko sisällöntuotanto-osio vai ei, tuleeko sivuille someseinäupotus vai ei.

Lähtökohtaisesti meidän kotisivutarjouksemme sisältää kaiken tarvitsemasi, jotta yrityksesi mahdollisimman hyvän kivijalan tulevien asiakkaidesi palvelemista varten.

Mitä tietoja meillä tarvitaan kotisivutarjousta varten?

Tuleeko sinulle suppea sivusto vai perussivusto?

Meillä on tarjolla kaksi peruspakettia eli ns. onepage (yhden sivun laajuinen) -sivusto sekä perussivusto, jolla suurin osa yrityksistä pärjää (5-10 sivua).

Molemmat sisältävät sisällöntuotanto-ominaisuudet, joten kummalla tahansa vaihtoehdolla voit luoda rajattomasti uutta sisältöä nettisivuillesi.
Onepage-sivusto on hyvä valinta esim. budjettisyistä. Näin saat edullisesti yrityksellesi laadukkaan visuaalisen ilmeen sekä sivuston WordPress-alustaan. Huom! Onepage-sivustoa on helppo laajentaa myöhemmin, eli voit siirtyä vaiheittain perinteiseen, useampisivuiseen kotisivustoon.

Lisäksi totta kai voimme luoda käyttötarpeeseesi myös laajan sivuston ja tällaisia olemme toteuttaneetkin esim. oppilaitoksille ja suuremmille yrityksille.

Muuta kotisivujen hintaan vaikuttavaa?

 • Onko kyseessä kotisivusto vai tuleeko sinne myös verkkokauppa?
 • Onko sivusto vain suomenkielinen vai tuleeko lisää kieliversioita?
 • Tehdäänkö sivustosta ns. saavutettava, eli tuleeko sivuston vastata EU:n asettamiin saavutettavuusvaatimuksiin?

Haluatko laittaa kerralla kuntoon myös muuta?

Muistathan, että kun tilaat kerralla enemmän, voimme laskea sinulle hyvän pakettitarjouksen.

 • Luodaanko yrityksellesi ammattimainen logo? Koska kotisivujen suunnitteluun kuuluu liiketoimintaasi syvällinen tutustuminen, tämä auttaa myös kiteyttämään yrityksesi sielun myös yrityksen tärkeimpään symboliin, logoon.
 • Tarvitsetko kotisivujen ilmeeseen sopivan PowerPoint-pohjan? Tätä suosittelemme kyllä vahvasti kaikille yrityksille. Moni ei välttämättä huomaa panostaa esimerkiksi tarjousten ulkonäköön, mikä on ehdottoman tärkeää myynnin onnistumisessa. Ja PowerPoint-pohja on kuin luotu tähän käyttötarkoitukseen, koska siitä voi luoda kuin visuaalisen esitteen, missä voit esitellä myös yritystäsi ja referenssejä houkuttelevasti.
 • Haluisitko kotisivujen ilmeeseen sopivat Canva-pohjat Instagramiin? Kun sinulla on hyvät pohjat, sisällöntuotanto on helppoa ja somefiidisi näyttää tasapainoiselta. Käy katsomassa Velhovision Instasta inspiraatiota siitä, millaiset pohjat voisivat toimia tähän tarkoitukseen.
 • Haluaisitko lähteä keräämään sähköpostilistaa? Meiltä saat uutiskirjejärjestelmän, liidimagneetin sekä uutiskirjeautomaatiot.
 • Olisitko kiinnostunut erilaisista chat-työkaluista? Kauttamme onnistuu joko ennakkoon käsikirjoitetut chatbot-keskustelut, joiden tarkoitus on kerätä yhteydenottoja sekä perinteiset asiakaspalveluchatit, joissa voit itse halutessasi olla heti vuorovaikutuksessa kotisivuilla kävijöihin.

Nämä seuraavat meillä EIVÄT vaikuta kotisivujen hintaan

 • Onko yritykselläsi jo visuaalinen ilme vai ei? Voimme soveltaa yrityksesi olemassa olevaa visuaalista ilmettä tai suunnitella uuden.
 • Tuleeko sinulta tekstit vai ei? Voit toimittaa meille alustavat tekstit, joita muokataan yhdessä kuntoon työnkulun aikana. Mikäli et ehdi tai muusta syystä et pysty toimittaa edes raakatekstejä (jotka voivat siis olla vaikka ranskalaisia viivoja), voimme myös luoda sinulle tekstiehdotukset nettisivuille. Tämä usein helpottaa asiakkaan tekstien miettimistyötä. Tekstityömme pohjaa palavereissa käytyihin keskusteluihin – ja kyllä, käytämme työssä myös tekoälyä, mutta vain assistenttina tekstin ideoimisessa.
 • Tuleeko sivustollesi 5, 10 sivua tai vaikka 15 alasivua? Lähtökohtaisesti teemme sinulle juuri niin paljon sivuja, kuin mitä tarvitset palveluistasi kertomiseen.
 • Tuleeko sinulta valokuvaajan kuvat vai etsimmekö kuvapankkikuvia (lopputuloksen laatu toki on hyvin erilainen)?
 • Tuleeko sivuille muuta kuin tekstiä ja kuvia? On pelkästään hieno juttu, että asiakkaidemme kotisivuille lisätään elementtejä monipuolisesti. Mekin mielellämme ideoimme sivustolle, jotka pitävät yllä kotisivujen käyttäjien mielenkiintoa ja kannustaa vuorovaikutukseen.
 • Tarvitaanko palavereita muutama vai useampia? Olemme kaikki erilaisia; osa haluaa oppia päivittämään sivujaan enemmän, osa kaipaa tukea sisältöjen miettimiseen. Me valitsemme aina sen työskentelykanavan, mikä vie projektia parhaiten eteenpäin

Sitoudunko kanssanne jatkuviin kuukausimaksuihin?

Tämä on tärkeä kysymys, mikä kannattaa käydä tarkasti läpi jokaisen kotisivuja tarjoavan kanssa.

Meillä perusoletus on se, että teemme kotisivu-urakan kerralla, eikä siihen tule jatkuvia kuukausimaksuja. Suosittelemme tilaamaan ylläpidon webhotellista. Voit päivittää kotisivustoasi itse, mutta tarjoamme tarvittaessa myös apua.

Tiivistetysti, kanssamme et joudu olemaan naimisissa. Mutta jos kaipaat luottokumppania yrityksesi arkisiin kotisivujen kehitys / markkinointitarpeisiin, olemme aina käytettävissäsi.

Haluaisitko tutustua työtapaamme suunnitella kotisivuja? Lataa “Kotisivut myynnin tukena” -oppaamme!

Mitä on odotettavissa, jos kysyn teiltä kotisivutarjouksen?

 • Jätä meille viesti
 • Laitamme ensisijaisesti meilitse ehdotuksen kartoituskeskusteluun Velhovision Maaretin kanssa. Juttutuokio on ensiarvoisen tärkeää, jotta voimme poimia toiveistasi myös sen, mitä et ehkä itse huomaa määrittää tarjouskyselyyn. Samalla myös pääset kurkkaamaan, millainen asiakaspalvelumeininki meillä on – sekin on todella tärkeää, että tykkäät henkilöistä, joiden kanssa työskentelet.
 • Jos haluat vain tarjouksen ilman keskustelua, sekin on mahdollista.
 • Jos tarjouksessa on mitä tahansa epäselvää, vastaamme mielellämme! Tyhmiä kysymyksiä ei todellakaan ole.

Saammeko tehdä sinulle kotisivutarjouksen? Jätä ihmeessä yhteydenottopyyntö!

Tarvitsetko apua markkinointiin?

Me Velhot tarjoamme avuksesi esimerkiksi seuraavia palveluita

Hyvät kotisivut yrityksellesi

Saat meiltä nykyaikaiset kotisivut, jotka hurmaavat asiakkaasi!

Myyvät kotisivut -opas

Haluatko oppia hyödyntämään kotisivujanne tehokkaammin myynnin tukena?

Markkinointivinkkejä

Seuraa instaamme, niin näet säännöllisesti käytännönläheisiä markkinointivinkkejä.

Jutellaanko lisää?

Olen Velhovision Maaret ja toimin meillä kotisivujen ja markkinoinnin suunnittelijana. Jos kaipaat apua työarkenne helpottamiseen, varaa ihmeessä veloitukseton aivoriihi ajanvarauskalenteristamme.

Mielellään verkostoidun kanssasi myös LinkedInnissa – laita kutsu tästä.