Miksi valita WordPress-nettisivut yritykselle?

Lue 5 vinkkiä WordPress-nettisivujen tehokäyttöön!

Miksi WordPress-nettisivut – syy 1

WordPress-nettisivut mahdollistavat visuaalisesti ”mitä vaan”

WordPress on loistava valinta, koska sen avulla nettisivujen visuaaliseen ilmeeseen ei ole juuri rajoituksia. Voimme yhdessä asiakkaan kanssa tutkia kivan näköisiä sivuja ja poimia inspiraatiota. Meidän kanssamme lähes kaikki on mahdollista.

Ja olet toivottavasti sinäkin ajattelet, että mikään ei ole tylsempää nettisivuilla kuin pitkät ja puuduttavat tekstiseinät.

WordPress sisältää ns. teeman, ja tämä teema mahdollistaa sen, että kaikki sivustosi sivut on mahdollista muotoilla visuaalisesti kiinnostavasti. Ja tästä on hyötyä siksi, että asiakkaasi ymmärtävät selkeämmin viestisi, kun tärkeät asiat eivät ole upotettuja tekstien syövereihin, vaan tärkeimmät viestit löytyvät helposti silmäilemällä.

Jutun on kirjoittanut Velhovision intohimoinen WordPress-nettisivujen suunnittelija Maaret, joka on luonut itselleen Velho-avattaren on tekoälytyökaluilla – voit tutustua Velho-Maarettiin lisää Instagramissamme.

Miksi WordPress-nettisivut – syy 2

WordPress-nettisivuja ei tarvitse koodata tyhjästä

Jos asiakkaamme tarvitsee sivuilleen esimerkiksi lomakkeen, blogin tai kuvakarusellin, voimme toteuttaa nämä sujuvasti ilman erillistä koodausta. Usein nettisivusuunnittelun alkuvaiheessa asiakas ei vielä osaa ennakoida kaikkia tarvittavia ominaisuuksia. Tämä ei haittaa, koska WordPressin avulla erityyppisen sisällön lisääminen on helppoa myös myöhemmin.

Jos sivut tai niiden käyttämä teema koodattaisiin alusta alkaen, minkä tahansa elementin lisääminen olisi kallista ja hidasta.

Olemme sitä mieltä, että PL-yrittäjän ei kannata investoida esim. teemojen koodaukseen, koska tällöin WordPressin hintalappuun tulee useita tuhansia euroja lisää. Me keskitymme enemmänkin näkyvään sisältöön, eli mietimme, miten luomme asiakkaallemme nettisivun, joka vahvistaa ammatillista mielikuvaa yrityksestäsi ja joka houkuttelee uusia asiakkaita.

Ja tämä on takuulla erittäin hyödyllistä bisnestavoitteiden näkökulmasta.

Toki me siis muotoilemme sivuston rakennetta ja varsinkin ulkoasua html- ja css-koodaamalla, sillä oletusarvoisesti kaikki WordPressin lisäosien tuomat elementit ovat lähtökohtaisesti aika karun näköisiä. Meille Velhovisiossa on tärkeää, että jokainen yksityiskohta nettisivustolla on harkittu ja yritysilmeeseen sopiva.

Miksi WordPress-nettisivut – syy 3

Sisällöntuotanto-ominaisuudet laittavat ideasi lentoon ja tiedotteesi esille

WordPress-nettisivut ovat näppärä työkalu saada yrittäjän ideat, tiedotteet, kuulumiset, tarjoukset tms. siirtymään nettisivuille ja sitä kautta potentiaalisten asiakkaiden tietoisuuteen. WordPress-tekee siis myymisen ja tiedottamisen helpoksi, kun tekstin voi kirjoittaa vaikka kampanjapalstaan, ja ohjata kävijäliikennettä tällä kotisivulle. Sisällöntuotanto on myös ensiarvoisen tärkeää hakukoneoptimoinnin kannalta.

Tämä tietysti edellyttää että WordPress-kotisivustolla on sisällöntuotantokanavat ja sivupohjat luotu kuntoon.

Miksi WordPress-nettisivut – syy 4

WordPress-nettisivut kasvavat yrityksesi tarpeiden mukana

Koska kotisivutekniikka ja vaatimukset muuttuvat yhä kiihtyvämmässä vauhdissa, täytyy myös alustan pysyä vauhdissa mukana. WordPress on maailman suosituin kotisivu-alusta, ja siitä syystä WordPressiä kehitetään jatkuvasti. Kun kerran aloitat WordPressin kanssa, pärjäät sen kanssa myös tulevaisuudessa.

Hyviä esimerkkejä tällaisista laajennuksista ovat esimerkiksi verkkokauppa ja kieliversiot. Jos haluat jossain vaiheessa lähteä myymään joko fyysisiä tuotteita tai digitaalisia tuotteita verkkosivujesi kautta, WordPressistä löytyy tähän tarpeeseen lisäosa, WooCommerce. Jos haluat lähteä laajentamaan liiketoimintaasi ulkomaisille markkinoille, sivustollesi voidaan luoda uusia kieliversioita.

Miksi WordPress-nettisivut – syy 5

WordPress-nettisivuja on kätevä hakukoneoptimoida

WordPress-julkaisujärjestelmänä on jo itsessään hakukoneystävällinen. WordPressiin on saatavilla hakukoneoptimoinnin kehittämiseen suunniteltuja työkaluja, kuten Yoast SEO.

Tämä mahdollistaa sen, että pystyt muokkaamaan helposti sivun metatietoja, jotka auttavat Googlea ymmärtämään, mistä sivuillasi on kyse.

Näin WordPress-nettisivuston päätason sivut on mahdollista optimoida avainsanalle mitä asiakkaasi käyttävät hakiessaan netistä tietoja. Kilpailutilanne on usein kuitenkin tiukka suosituilla avainsanoilla, voit laajentaa mahdollisuuksiasi nousta Googlen hakutuloksissa ottamalla käyttöön blogin tai muita sisällöntuotantotyökaluja.

Haluaisitko tutustua työtapaamme suunnitella kotisivuja? Lataa “Kotisivut myynnin tukena” -oppaamme!

Tekisitkö itse WordPress-nettisivut?

Lyhyt vastaus: älä.

Kun sivusto on kerran laitettu kuntoon, sen päivittäminen on helppoa. Mutta WordPress-sivuston kuntoonlaitto ei missään nimellä ole helppoa, ellei sinulla ole hyviä teknisiä taitoja, visuaalista silmää ja runsaasti ylimääräistä aikaa opetella tekemään itse ja varsinkin ratkomaan ongelmia.

Vaikka saisitkin sivuston luotua tietokoneella kuntoon, se ei välttämättä näytä hyvältä mobiililaitteilla. Usein mobiilinäkymän kuntoonlaittoon tarvitaan CSS-koodausta sekä kuvien optimointia eri mittasuhteisiin.

Myös kuten edellä jo mainittiin, peruspalikat kotisivuille voivat olla aika vaatimattoman näköisiä. Ja kaikkea ei voi pelkillä asetuksilla muokata, vaan tarvitaan taas ulkoasun koodaustaitoja.

Lisäksi myös hakukoneoptimointia ei voi olla ottamatta huomioon nettisivujen teossa. Siksi kannattaa ottaa ammattilainen avuksesi kotisivujen toteuttamiseen, mikäli sinulla on mahdollisuus tähän.

Jos haluat tehdä sivut itse, niin aloita esim. Webnodella. Kun myöhemmin pystyt investoimaan laadukkaaseen kotisivustoon, hyvä Webnode-pohja on meille erinomainen aineisto uusien sivujen luomisessa.

Ps. Jos kuitenkin päätät tehdä WordPress-nettisivut itse, niin tiedosta millä aloitat. Jos googlaat WordPress-sivut, niin saatat ohjautua WordPress.com sivustolle. Täällä on mahdollista helpostikin luoda uudet sivut, mutta tämä ei ole se tapa, millä ammattimaiset yrityksen WordPress-kotisivut luodaan. Oikea paikka aloittaa on WordPress.org.

Tarvitsetko apua markkinointiin?

Me Velhot tarjoamme avuksesi esimerkiksi seuraavia palveluita

Hyvät kotisivut yrityksellesi

Saat meiltä nykyaikaiset kotisivut, jotka hurmaavat asiakkaasi!

Myyvät kotisivut -opas

Haluatko oppia hyödyntämään kotisivujanne tehokkaammin myynnin tukena?

Markkinointivinkkejä

Seuraa instaamme, niin näet säännöllisesti käytännönläheisiä markkinointivinkkejä.

Jutellaanko lisää?

Olen Velhovision Maaret ja toimin meillä kotisivujen ja markkinoinnin suunnittelijana. Jos kaipaat apua työarkenne helpottamiseen, varaa ihmeessä veloitukseton aivoriihi ajanvarauskalenteristamme.

Mielellään verkostoidun kanssasi myös LinkedInnissa – laita kutsu tästä.