Webhotelli

vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti verkkosivu toimii

Mitä tarkoittaa webhotelli?

WordPress-verkkosivut tarvitsevat toimiakseen webhotellin eli kotisivutilan. Kotisivutilaa vuokrataan webhotelleilta. Webhotellista saa myös verkkotunnuksen (www-osoitteen) sekä tarvitsemasi sähköpostilaatikot. Webhotellia ei kannata valita hinta edellä, vaan sillä perusteella onko se WordPress-optimoitu. Parhaimmat webhotellit sisältävät myös tietoturvan kannalta oleelliset tietoturvapäivitykset.

Autamme kaikessa, mikä liittyy webhotelleihin

Asiakkaanamme voit joko itse tilata webhotellin tai voimme avata tarvittavan kotisivutilan puolestasi palveluna. Voimme auttaa myös sähköpostilaatikoiden avaamisessa, mikä tarvitset näihin apua.

Sinua palvelee

Juha Borg
0400 898 898
juha@velhovisio.fi

Velhovision suosittelemat webhotellit

Olemme rakentaneet yli 10 vuoden aikana satoja ja satoja verkkosivuprojekteja. Toki verkkosivusto voidaan rakentaa valitsemaasi webhotelliin, mutta toivomme, että voimme suositella sinulle kokemuksemme mukaan hyviä vaihtoehtoja.

Seuraavat webhotellit ovat toimineet asiakkaidemme kotisivujen alustana parhaiten. Molempien palvelimet ovat kotimaisia eli ovat GDPR-tietosuojaystävällisiä (tämä on tärkeä huomioida, mikäli sivustolle tulee mitä tahansa tiedonkeruu-ominaisuuksia, kuten lomakkeita).

Webhotelli Hostaan

Asiakkaistamme 80 % valitsee Hostaanin tarjoaman webhotellin, koska se on hyvä ja edullinen (webhotelli noin 10 eur / kk).

Alla asiakkaittemme nopeustuloksia Hostaanin webhotellissa.

Webhotelli WP-Palvelu

Seravo Oy:n tarjoama WP-palvelu on Suomen webhotellien parhaimmistoa.

Noin 40 euron kuukausimaksulla Seravo Oy huolehtii myös verkkosivujen ylläpidosta. Tämä tarkoittaa WordPressin ja sen lisäosien tietoturvapäivityksistä huolehtimista. Ylläpidosta huolehtiminen vähentää merkittävästi tietoturvamurtoja (eli hakkerointeja) eli sivusto pysyy varmemmin kunnossa.

Suosittelemme siis kaikille ainakin isommille asiakkaillemme WP-Palvelun webhotellia.

Alla asiakkaittemme nopeustuloksia Seravo Oy:n webhotellissa.

Miten verkkosivujen nopeus mitataan?

Olet varmasti samaa mieltä, että verkkosivujen kuuluu toimia nopeasti, tai voit menettää asiakkaita, jotka eivät jaksa odotella hitaiden nettisivujen latautumista. Myös Google arvostaa nopeita verkkosivuja ja tämä vaikuttaa näin myös hakukoneoptimointiin.

Jos testailet itse verkkosivujen nopeutta, GT Metrix (www.gtmetrix.com) tarjoaa hyvän työkalun nopeuden mittaamiseen. Jos testaat itse, niin varmista että Test Server Location on Lontoossa, ei Kanadassa, mikä on oletusasetuksena.

Miten verkkosivujen nopeuteen voidaan vaikuttaa?

Laadukkaan webhotellin lisäksi verkkosivujen nopeuteen voi vaikuttaa seuraavilla asioilla, jotka kuuluvat Velhovision työnkulkuun.

 • Kuvien pienentäminen
  Viemme kuvamateriaalin verkkosivujärjestelmään kevyenä (muutaman sadan kilotavun painoisena riippuen kuvan käyttötarkoituksesta). Verkkosivujemme järjestelmä muuntaa automaattisesti kuvat WebP-muotoon. Ohjeistamme myös verkkosivuasiakkaitamme kevyiden kuvien lisäämiseen.

 • Piirrosten keventäminen
  Viemme verkkosivuille kaikki logot, symbolit, ikonit ja infografiikat kevyinä svg-tietostoina.

 • Upotamme videot
  Liikkuva kuva upotetaan aina ulkopuolisesta lähteestä (esim. YouTube tai Vimeo), jotta sivujen latausaika ei pitene videoiden takia.

 • Pyrimme välttämään turhia lisäosia
  Lisäosien avulla sivuille saadaan lisää ominaisuuksia, mutta suuri määrä lisäosia voi hidastaa sivustoa ja lisätä tietoturva-aukkojen riskiä. Valmistamme verkkosivut sellaisella teemalla, mikä sisältää jo valmiiksi yleisiä ominaisuuksia, jolloin voimme minimioida uusien lisäosien käyttöä.

 • Puhdistamme kirjastot
  Kotisivujen viimeistelyvaiheeseen kuuluu meillä tyhjentää verkkosivustolta työaikaiset tallennukset, jotka voisivat hidastaa sivuston nopeutta.

 • Vältämme turhaa CSS-koodia
  Verkkosivusto vaatii visuaalista muokkausta, mutta pyrimme pitämään CSS-koodin lyhyenä.
 • Harkitsemme koodiupotuksia
  Mitä enemmän sivustolle upotetaan erilaisia seurantakoodeja, sitä enemmän tämä kuormittaa sivuston toimivuutta. Mikäli sivustolle alkaa tulla tarpeen linkittää enemmän seurantatageja, suosittelemme näiden sijaan asentamaan vain yhden seurantakoodin eli Google Tag Managerin.

Tarvitsetko apua markkinointiin?

Me Velhot tarjoamme avuksesi esimerkiksi seuraavia palveluita

Hyvät kotisivut yrityksellesi

Saat meiltä nykyaikaiset kotisivut, jotka hurmaavat asiakkaasi!

Myyvät kotisivut -opas

Haluatko oppia hyödyntämään kotisivujanne tehokkaammin myynnin tukena?

Markkinointivinkkejä

Seuraa instaamme, niin näet säännöllisesti käytännönläheisiä markkinointivinkkejä.

Jutellaanko lisää?

Olen Velhovision Maaret ja toimin meillä kotisivujen ja markkinoinnin suunnittelijana. Jos kaipaat apua työarkenne helpottamiseen, varaa ihmeessä veloitukseton aivoriihi ajanvarauskalenteristamme.

Mielellään verkostoidun kanssasi myös LinkedInnissa – laita kutsu tästä.