Mitä on hakkerointi?

Onko sinulla WordPress-sivut? Koska kyseessä on ns. julkaisujärjestelmä eli kotisivujasi on itse helppo päivittää, tämä päivitysmahdollisuus aiheuttaa samalla kuitenkin tietoturvariskin. Sivuistasi saatetaan yrittää löytää aukkoja tietoturvassa ja jos tällainen löytyy, sivusi saatetaan hakkeroida. Hakkeroidut sivustot saattavat näyttää oudoilta, niissä voi olla vieraita mainoksia ja oma pääsysi sivustolle voidaan estää. Vaaditaan todella syvää ammattitaitoa, jotta näitä hakkerointeja voidaan yrittää purkaa ja sivut pelastaa.

Millä tällainen ehkäistään?

Pitämällä sekä varmuuskopiot sekä WordPress, teema ja lisäosat ajantasaisissa versioissa. Tämä ei välttämättä tuo 100 % varmuutta sivujen turvallisuudesta, mutta vähentää tietoturvamurron riskiä merkittävästi. Tämä kannattaa joko ulkoistaa webhotellille, joka huolehtii asiasta säännöllisesti tai tilata Velhovisiosta yksittäisinä huoltokertoina tai kuukausipalveluna.

Kuinka suuri riski tietoturvamurto on?

Hakkerointeja tapahtuu suhteessa harvoin koska me asennamme aina rakentamiimme sivustoihin myös tietoturvaa parantavan lisäosan. Vuosittain meille tulee ratkaistavaksi noin 2 – 3 hakkeroitua asiakassivustoa. Hakkerointien korjausten keskimääräinen asiakashinta on noin 150 – 300 euroa riippuen ongelmien haastavuudesta. Kyse siis ei ole isosta riskistä, mutta jos tämä tulee eteen, ovat vaikutukset aina kurjia sillä sivustosi saattaa olla useita päiviä käyttökelvoton.

Tarjous nykyisille asiakkaillemme

Kotisivujen vuosihuolto sisältää

  • Sivuston varmuuskopioinnin

  • WordPressin, teeman ja lisäosien päivittämisen

  • Sivuston teknisen ja laadullisen kunnon tutkiminen ja mahdollisten kehitysehdotusten raportointi.

90 eur + alv. 24 %

Tilaa kotisivujen vuosihuolto

Jos olet meidän ylläpitoasiakas tai kotisivusi ovat Seravon WP-Palvelun kotisivutilassa, vuosihuolto ei ole sinulle tarpeellinen palvelu.